Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
soľ
strúhanku
3 vajcia
olej
5 PL slovenského bieleho jogurtu
50 ml slovenského plnotučného mlieka
Postup:
Kuracie rezne jemne naklepeme, obalíme ich najprv v strúhanke a následne vo vyšľahanom a osolenom vajíčku. Potom ich vypražíme na oleji a po vybratí jemne utrieme papierovou servítkou, aby sme z rezňov odsali prebytočnú mastnotu.
Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Pripravíme si zálievku tak, že zmiešame mlieko s jogurtom. Rezne naukladáme do pekáča a zalejeme ich jogurtovou zmesou. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na 220°C. Po 30 minútach ho odokryjeme a pečieme ďalších 20 minút. Podávame s prílohou podľa chuti alebo len tak medzi chlebíky.