obrazok zahlavie

Palacinky so šampiňónmi

Potrebujeme:
Palacinkové cesto: 
3 dl slovenského mlieka s SK Oválom 
2 dl vody 
1 dl oleja 
200 g hladkej múky 
2 vajcia 
Štipku soli 

Ingrediencie na náplň: 
400 g šampiňónov 
2 cibule 
1 strúčik cesnaku 
Čierne korenie podľa chuti 
150 g nastrúhaného tvrdého slovenského syra s SK Oválom 
250 ml kyslej slovenskej smotany s SK Oválom 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Suroviny na palacinkové cesto zmiešame a pripravíme si z neho na oleji samotné palacinky. Na opečenie každej palacinky nám tak stačí pár kvapiek oleja. Cibuľu a šampiňóny nakrájame na malé kúsky spolu s pretlačeným cesnakom a čiernym korením necháme podusiť na panvici. Keď je šampiňónová zmes podusená, pridáme pažítku posekanú nadrobno a panvicu odstavíme zo sporáka. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame a necháme chvíľočku odležať, aby sa nám v zmesi krásne premiešali chute. Syr si nastrúhame nadrobno. Na každú palacinku pridáme časť z nastrúhaného syra a naň časť šampiňónovej zmesi. Palacinky zrolujeme a môžeme podávať.