Potrebujeme:
Palacinkové cesto:
2 dl vody
1 dl oleja
200 g hladkej múky
2 vajcia
Štipku soli
Ingrediencie na náplň:
400 g šampiňónov
2 cibule
1 strúčik cesnaku
Čierne korenie podľa chuti
150 g nastrúhaného tvrdého slovenského syra s
SK Oválom
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Suroviny na palacinkové cesto zmiešame a pripravíme si z neho na oleji samotné palacinky. Na opečenie každej palacinky nám tak stačí pár kvapiek oleja. Cibuľu a šampiňóny nakrájame na malé kúsky spolu s pretlačeným cesnakom a čiernym korením necháme podusiť na panvici. Keď je šampiňónová zmes podusená, pridáme pažítku posekanú nadrobno a panvicu odstavíme zo sporáka. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame a necháme chvíľočku odležať, aby sa nám v zmesi krásne premiešali chute. Syr si nastrúhame nadrobno. Na každú palacinku pridáme časť z nastrúhaného syra a naň časť šampiňónovej zmesi. Palacinky zrolujeme a môžeme podávať.