Potrebujeme na pečenie:
1 kg tekvice Hokkaido
olivový olej
tymian
oregano
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
Potrebujeme na cesnakový dresing:
125 kg slovenského bieleho jogurtu s
SK OVÁLOM 1 PL citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najskôr si pripravíme tekvicu, ktorú ošúpeme a vydlabeme z nej semienka. Očistenú tekvicu nakrájame na hranolčeky, preložíme do zapekacej misy, polejeme olivovým olejom, posypeme bylinkami a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pred vložením do rúry všetko premiešame a pečieme pri teplote 220°C asi 40 minút.
V miske si zmiešame biely jogurt, kyslú smotanu, citrónovú šťavu. Potom si ošúpeme cesnak a pretlačíme ho do misky s pripraveným dresingom. Všetko premiešame a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Chvíľu necháme odležať v chladničke a podávame.