obrazok zahlavie

Pečená tekvica s cesnakovým dresingom

Potrebujeme na pečenie: 
1 kg tekvice Hokkaido 
olivový olej 
tymian 
oregano
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti 

Potrebujeme na cesnakový dresing: 
125 kg slovenského bieleho jogurtu s SK OVÁLOM 
200 ml slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM 
1 PL citrónovej šťavy 
2 strúčiky cesnaku 
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Najskôr si pripravíme tekvicu, ktorú ošúpeme a vydlabeme z nej semienka. Očistenú tekvicu nakrájame na hranolčeky, preložíme do zapekacej misy, polejeme olivovým olejom, posypeme bylinkami a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pred vložením do rúry všetko premiešame a pečieme pri teplote 220°C asi 40 minút. V miske si zmiešame biely jogurt, kyslú smotanu, citrónovú šťavu. Potom si ošúpeme cesnak a pretlačíme ho do misky s pripraveným dresingom. Všetko premiešame a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Chvíľu necháme odležať v chladničke a podávame.