obrazok zahlavie

Pečené pirôžky

Potrebujeme: 
1 kg lístkového cesta 
4 ks zemiakov 
1 šálku slovenskej miešanej bryndze 
1/3 šálky slovenskej kyslej smotany 
1 PL pažítky či inej bylinky 
1 vajce 
biele a čierne sezamové semiačka 

Postup: 
Zemiaky umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Potom ich roztlačíme vidličkou a zmiešame s bryndzou, smotanou a bylinkami. Lístkové cesto vyvaľkáme alebo rozprestrieme, ak sme kúpili už vyvaľkané. Vyrezávame kruhy s priemerom cca 6 cm, do stredu každého kruhu dáme za lyžicu zemiakovo bryndzovej plnky a okraje cesta spojíme do tvaru pirôžka, pri zliepaní cesta si môžeme pomôcť trochou vody. Plech na pečenie potrieme trochou oleja, uložíme naň pirohy, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme bielym a čiernym sezamom. Pečieme na 180°C asi 20 minút. Pred podávaním pirohy troc