obrazok zahlavie

Pečené syrové tyčinky

Potrebujeme: 
500 g slovenského syru Eidam s SK OVÁLOM 
hladkú múku 
1 vajce
strúhanku 
3 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
250 ml slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM 
1 PL čerstvej pažítky 
1 strúčik cesnaku 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Eidam pokrájame na hrubšie hranolčeky. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Pripravíme 3 misky: do jednej dáme hladkú múku, v druhej vidličkou vyšľaháme osolené vajíčko a do tretej dáme strúhanku. Syrové tyčinky obaľujeme v klasickom trojobale - múka, vajíčko strúhanka. Obalený syr kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Syrové tyčinky nakoniec pokvapkáme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry cca na 10 minút. Podávame s dresingom vymiešaným z kyslej smotany, pažítky pokrájanej nadrobno, pretlačeného cesnaku a soli.