Potrebujeme:
hladkú múku
1 vajce
strúhanku
1 PL čerstvej pažítky
1 strúčik cesnaku
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Eidam pokrájame na hrubšie hranolčeky. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Pripravíme 3 misky: do jednej dáme hladkú múku, v druhej vidličkou vyšľaháme osolené vajíčko a do tretej dáme strúhanku. Syrové tyčinky obaľujeme v klasickom trojobale - múka, vajíčko strúhanka. Obalený syr kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Syrové tyčinky nakoniec pokvapkáme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry cca na 10 minút. Podávame s dresingom vymiešaným z kyslej smotany, pažítky pokrájanej nadrobno, pretlačeného cesnaku a soli.