Na plnenú papriku potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
150 g ryže
červené papriky
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
cibuľu
Na paradajkovú omáčku potrebujeme:
100 ml oleja
80 g hladkej múky
bobkový list
200 g paradajkového pretlaku
700 ml zeleninového vývaru
soľ
cukor
Na domácu knedľu potrebujeme:
500 g polohrubej múky + múku na podsypávanie
100 ml slovenského mlieka
200 ml vody
½ kocky droždia
1 vajce
50 ml oleja + 100 ml na potieranie
1 PL soli
1 PL cukru
Postup:
Najskôr si pripravíme knedľu. Z mlieka, cukru a droždia si zarobíme kvások. Do väčšej misy dáme múku, olej, vajce, soľ, kvások a trochu vody. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste približne 30 minút. Cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozdelíme ho na štyri časti, z ktorých vytvarujeme knedle. Knedle necháme podkysnúť približne 20 minút. Podkysnuté knedle paríme zakryté asi 20 minút na miernom ohni.
Ryžu uvaríme v osolenej vode a necháme ju vychladnúť. Vychladnutú ryžu primiešame k mletému mäsu. Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, soľ a korenie. Touto zmesou naplníme červené papriky. Z oleja a hladkej múky si spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme pretlak, bobkový list a privedieme k varu. Keď omáčka začne vrieť, opatrne do nej vložíme naplnené papriky. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni približne hodinu. Na záver dochutíme cukrom a soľou.