obrazok zahlavie

Pórová lahôdka

Potrebujeme: 
jeden pór 
2 kuracie prsia 
500 g postrúhaného slovenského tvrdého syra 
3 vajcia 
300 ml slovenskej smotany na šľahanie 
múku 
mleté čierne korenie 
soľ 

Postup: 
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, potom naklepeme, osolíme, okoreníme. Obalíme ich v múke, vajci a v 250 g strúhaného syra. Pór tiež umyjeme a nakrájame na tenké kolieska, zopár si ich odložíme nabok. Obalené prsia poukladáme do ohňovzdornej nádoby, posypeme ich kolieskami póru, polejeme smotanou na šľahanie a posypeme druhou polovicou syra. Pečieme prikryté alobalom pri strednej teplote asi 40 min, na posledných 5 minút odokryjeme, aby bol syr jemne chrumkavý. Pred podávaním posypeme odloženými kolieskami čerstvého póru. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové pyré alebo ryžu.