Potrebujeme:
jeden pór
2 kuracie prsia
500 g postrúhaného slovenského tvrdého syra
3 vajcia
300 ml slovenskej smotany na šľahanie
múku
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, potom naklepeme, osolíme, okoreníme. Obalíme ich v múke, vajci a v 250 g strúhaného syra. Pór tiež umyjeme a nakrájame na tenké kolieska, zopár si ich odložíme nabok. Obalené prsia poukladáme do ohňovzdornej nádoby, posypeme ich kolieskami póru, polejeme smotanou na šľahanie a posypeme druhou polovicou syra. Pečieme prikryté alobalom pri strednej teplote asi 40 min, na posledných 5 minút odokryjeme, aby bol syr jemne chrumkavý. Pred podávaním posypeme odloženými kolieskami čerstvého póru. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové pyré alebo ryžu.