obrazok zahlavie

Smotanové zemiaky

Potrebujeme: 
1 kg malých zemiakov 
250 ml slovenskej kyslej smotany 
50 ml slovenského bieleho jogurtu 
30 g slovenského masla 
3 PL majonézy 
1 strúčik cesnaku 
3 vajcia
čierne korenie 
soľ

Postup: 
Zemiaky umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na polovicu a dáme variť do osolenej vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, očistíme ich a prekrojíme na štvrtiny. V miske zmiešame smotanu, jogurt, majonézu, pretlačený strúčik cesnaku, trochu čierneho korenia a soľ. Uvarené zemiaky zlejeme a necháme odkvapkať. Maslo roztopíme v hlbokej panvici, pridáme zemiaky a jemne ich osmažíme, dávame pozor, aby sa veľmi nerozpadli. Potom ich presypeme do misky, zmiešame so smotanovou omáčkou a pokrájanými vajíčkami. Pred podávaním môžeme ozdobiť cibuľkou.