obrazok zahlavie

Smotanovo syrové šampiňóny

Potrebujeme: 
 100 g penne cestovín 
 250ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
 1 dcl slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
 5 ks šampiňónov 
 100 g slovenského syru ementál s SK OVÁLOM 
 1 ks cibule 
 1 ks cesnaku 
1 lyžica slovenského masla s SK OVÁLOM 
Petržlenová vňať
Soľ a korenie, oregano čierne podľa chuti 
 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
 Postup: 
 Cestovinky si uvaríme v osolenej vode. Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Na masle si opražíme pokrájanú cibuľku na jemno a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Šampiňóny si okoreníme, osolíme a necháme podusiť nech sami pustia šťavu. Následne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. V miske si zmiešame trošku mlieka a smotanu a môžeme pridať trošku múky na zahustenie. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr a celú zmes z misky vylejeme k šampiňónom.  Podľa chuti dosolíme, okorením, ozdobíme petržlenovou vňaťou a  podávame.