Potrebujeme:
100 g penne cestovín
250ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM 5 ks šampiňónov
1 ks cibule
1 ks cesnaku
Petržlenová vňať
Soľ a korenie, oregano čierne podľa chuti
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cestovinky si uvaríme v osolenej vode. Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Na masle si opražíme pokrájanú cibuľku na jemno a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Šampiňóny si okoreníme, osolíme a necháme podusiť nech sami pustia šťavu. Následne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. V miske si zmiešame trošku mlieka a smotanu a môžeme pridať trošku múky na zahustenie. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr a celú zmes z misky vylejeme k šampiňónom. Podľa chuti dosolíme, okorením, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.