Potrebujeme na cesto:
1 kg polohrubej múky
2 vajíčka
1 PL kryštálového cukru
1 kus droždia
soľ
bravčová masť
Potrebujeme na plnku:
250 g údenej slaniny
1 cibuľa
čierne korenie mleté
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
V miske si z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý premiešame a necháme odležať. Medzitým si do väčšej misky dáme múku, vajíčka, maslo, soľ a spolu premiešame. Do tejto misy pridáme kvások, vymiesime a necháme pod utierkou kysnúť približne 1 hodinu. Kým nám cesto kysne, nakrájame si slaninku a cibuľu na menšie kúsky a kyslú smotanu zmiešame s taveným syrom. Na vymastený plech položíme vykysnuté cesto, potrieme smotanou zmiešanou so syrom, posypeme slaninkou, cibuľkou a dochutíme čiernym korením. Pečieme pri teplote 190 °C približne 30 minút, kým nám cesto nezozlatne.