obrazok zahlavie

Smotanovo-syrový podpecník s cibuľkou

Potrebujeme na cesto: 
1 kg polohrubej múky 
150 g slovenského masla s SK OVÁLOM
2 vajíčka 
500 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM
1 PL kryštálového cukru
1 kus droždia 
soľ 
bravčová masť 

Potrebujeme na plnku: 
500 ml slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM
100 g taveného slovenského syra s SK OVÁLOM
250 g údenej slaniny
1 cibuľa 
čierne korenie mleté 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
V miske si z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý premiešame a necháme odležať. Medzitým si do väčšej misky dáme múku, vajíčka, maslo, soľ a spolu premiešame. Do tejto misy pridáme kvások, vymiesime a necháme pod utierkou kysnúť približne 1 hodinu. Kým nám cesto kysne, nakrájame si slaninku a cibuľu na menšie kúsky a kyslú smotanu zmiešame s taveným syrom. Na vymastený plech položíme vykysnuté cesto, potrieme smotanou zmiešanou so syrom, posypeme slaninkou, cibuľkou a dochutíme čiernym korením. Pečieme pri teplote 190 °C približne 30 minút, kým nám cesto nezozlatne.