obrazok zahlavie

Špenátové palacinky

Potrebujeme:
60 g listového špenátu
2 vajíčka
120 ml polotučného slovenského mlieka s SK Ovalom 
39 g špaldovej hrubej múky 
štipku čierneho korenia

Plnka: 
150 g polotučného slovenského tvarohu s SK Ovalom 
12 g čerstvej pažítky (nasekať) 
1 PL lyžičky olivového oleja (+ 30 ml olivového oleja na opekanie palaciniek) 
60 g kvalitnej kuracej šunky 
30 g cukrového hrášku (môžete použiť mrazený hrášok) 
štipka soli 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Všetky ingrediencie na cesto ako špenát, vajcia, soľ, korenie, mlieko a múku vložíme do stolného mixéra a rozmixujeme dohladka. Cesto necháme odležať a medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh, nasekanú pažítku, soľ a 1 lyžičku olivového oleja. Necháme ju vychladiť v chladničke a pustíme sa do prípravy palaciniek. Cesto nalievame naberačkou na rozohriatu panvicu, môžeme použiť olivový olej, palacinky však možno piecť aj nasucho. Stačí, keď budete každú palacinku piecť na miernom stupni ohrevu približne 3,5 minúty z jednej strany. Kuraciu šunku nakrájame na rezance a nasucho ju 3 – 4 minúty opečieme na panvici. Hotové palacinky natrieme plnkou, posypeme hráškom a opečenou šunkou.