Potrebujeme na palacinky:
300 ml slovenského polotučného mlieka
165 g hladkej múky
1 vajce
4 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
Potrebujeme na plnku:
400 g špenátových lístkov
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
250 g slovenskej miešanej bryndze
250 g slovenského plnotučného tvarohu
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť. Potom robíme palacinky na suchej panvici, keďže v ceste je dostatok oleja.
Pri príprave plnky rozohrejme olivový olej na panvici a pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľku a na plátky pokrájaný cesnak a opekáme 3 minúty. Pridáme umytý a osušený špenát a restujeme až do zmäknutia špenátu. Potom stíšime oheň a pridáme bryndzu spolu s tvarohom do panvice a chvíľu povaríme, aby sa spojili všetky chute.
Pri podávaní štedro naplníme každú palacinku zmesou a ozdobíme čerstvými lístkami bazalky.