obrazok zahlavie

Špenátové rolky

Potrebujeme na palacinky: 
300 ml slovenského polotučného mlieka 
165 g hladkej múky 
1 vajce 
4 PL oleja 
soľ 
mleté čierne korenie 

Potrebujeme na plnku: 
400 g špenátových lístkov 
1 cibuľu 
2 strúčiky cesnaku 
4 PL olivového oleja 
250 g slovenskej miešanej bryndze 
250 g slovenského plnotučného tvarohu 

Postup: 
Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť. Potom robíme palacinky na suchej panvici, keďže v ceste je dostatok oleja. Pri príprave plnky rozohrejme olivový olej na panvici a pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľku a na plátky pokrájaný cesnak a opekáme 3 minúty. Pridáme umytý a osušený špenát a restujeme až do zmäknutia špenátu. Potom stíšime oheň a pridáme bryndzu spolu s tvarohom do panvice a chvíľu povaríme, aby sa spojili všetky chute. Pri podávaní štedro naplníme každú palacinku zmesou a ozdobíme čerstvými lístkami bazalky.