Potrebujeme na cesto:
2 šálky polohrubej múky
2 vajcia
1/2 ČL soli
1/3 hrnčeka vlažnej vody
Potrebujeme na plnku:
150 g špenátu
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
Potrebujeme na servírovanie:
kôpor/pažítka
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme najemno nasekaný cesnak a opražíme. Pridáme sekaný listový špenát, osolíme, okoreníme a osmažíme. Po vychladnutí zmiešame s mäkkým syrom. Zo surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto rozváľame na hrúbku 0,5 cm, z ktorého vykrojíme malé kolieska. Kolieska plníme pripravenou náplňou, prehneme na polovicu do tvaru taštičky a okraje zatlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode cca 8 - 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame s kyslou smotanou a štipkou čerstvého kôpru/pažítky.