Potrebujeme:
1 maslovú tekvicu
olivový olej
soľ
Polovicu červenej cibule
Hrsť špenátu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Tekvicu dobre umyjeme a rozpolíme ju pozdĺžne. Každú polovicu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou lyžice odstránime vnútornú dužinu, osolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi hodinu, až kým nebude mäkká. Po upečení opatrne odstránime prebytočnú tekutinu z priehlbín tekvice. Vidličkou vyberieme vnútro tekvice, ktoré v mise zmiešame so smotanou, cibuľou, špenátom, soľou a syrom. Zmesou naplníme obe polovice tekvice a navrch nasypeme opäť syr. Tekvicu dopekáme pri 190 °C približne 10 minút, aby sa syr rozpustil a zľahka zapiekol.