obrazok zahlavie

Šťavnatá pečená tekvica

Potrebujeme: 
1 maslovú tekvicu 
olivový olej 
soľ 
1 lyžica kyslej smotany s SK Oválom 
Polovicu červenej cibule 
Hrsť špenátu 
50g strúhaného syra s SK Oválom 
 
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Tekvicu dobre umyjeme a rozpolíme ju pozdĺžne. Každú polovicu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou lyžice odstránime vnútornú dužinu, osolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi hodinu, až kým nebude mäkká. Po upečení opatrne odstránime prebytočnú tekutinu z priehlbín tekvice. Vidličkou vyberieme vnútro tekvice, ktoré v mise zmiešame so smotanou, cibuľou, špenátom, soľou a syrom. Zmesou naplníme obe polovice tekvice a navrch nasypeme opäť syr. Tekvicu dopekáme pri 190 °C približne 10 minút, aby sa syr rozpustil a zľahka zapiekol.