obrazok zahlavie

Šťavnaté krídelká

Potrebujeme: 
1 kg kuracích krídeliek 
50 ml medu 
25 ml sójovej omáčky 
1 PL olivového oleja 
1 PL kečupu 
3 strúčiky cesnaku 
korenie na pečené kura 
250 g kyslej smotany 
soľ 

Postup: 
Na marinádu zmiešame med, sójovú omáčku, jeden strúčik cesnaku, olej, korenie na pečené kura a kečup. Zmes vylejeme na umyté a osušené krídelká a necháme marinovať minimálne 3 hodiny, ideálne celú noc v chladničke. Potom pečieme odokryté na cca hodinu na 190 °C, kým skaramelizujú. Počas pečenia kontrolujeme krídelká a odlievame z nich vodu, ktorá sa z nich vypečie. Podávame so smotanou zmiešanou s pretlačenými dvoma strúčikmi cesnaku a štipkou soli.