obrazok zahlavie

Studený cestovinový šalát

Potrebujeme: 
1 balík cestovín (najlepšie penne alebo fussili) 
200 g cherry paradajok 
30 g olív v slanom náleve (odkôstkovaných, plnka podľa chuti) 
150 g jemne pikantnej suchej salámy podľa výberu 
1 plechovka maslových fazuliek v slanom náleve 
150 g slovenského tvrdého syra 
200 g kyslej smotany 
1 malá majonéza 
olivový olej 
kúsky čerstvej bazalky
čierne korenie 
soľ 

Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich polejeme olivovým olejom a premiešame, aby sa nezlepili. Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme, olivy zlejeme od šťavy a prekrojíme, kolieska salámy nakrájame na hrubšie pásiky, syr nakrájame na väčšie kocky, bazalku pokrájame na prúžky a všetko spolu s cestovinami premiešame. Pridáme zliate fazuľky, kyslú smotanu a majonézu, trochu čierneho korenia a soli. Necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili. Pred podávaním skontrolujeme, či šalát nepotrebuje ešte trochu smotany, keďže cestoviny mohli všetku „vypiť“.