Potrebujeme:
100 ml slovenského mlieka
2 rožky
500 g mletého bravčového mäsa
100 g slovenského tvrdého syra (postrúhaného)
5 strúčikov cesnaku
1 malú cibuľu
2 celé vajcia
soľ
mleté čierne korenie
korenie na fašírky
strúhanku
300 ml vývaru alebo bujón rozmiešaný v horúcej vode
Postup:
Rožky pokrájame na kocky a namočíme do mlieka. Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, pretlačeným cesnakom, nakrájanou cibuľou, namočenými rožkami a postrúhaným syrom. Dochutíme soľou, korením na fašírky aj čiernym mletým korením. Z mäsa urobíme roládu, ktorú poriadne obalíme v strúhanke a uložíme na plech vystlaný alobalom. Pred vložením do rúry ju podlejeme vývarom. Pečieme pri 180° C asi hodinu. Podávame napríklad so zemiakovou kašou.