obrazok zahlavie

Syrová fašírka

Potrebujeme: 
100 ml slovenského mlieka 
2 rožky 
500 g mletého bravčového mäsa 
100 g slovenského tvrdého syra (postrúhaného) 
5 strúčikov cesnaku 
1 malú cibuľu 
2 celé vajcia
soľ 
mleté čierne korenie 
korenie na fašírky 
strúhanku
300 ml vývaru alebo bujón rozmiešaný v horúcej vode 

Postup: 
Rožky pokrájame na kocky a namočíme do mlieka. Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, pretlačeným cesnakom, nakrájanou cibuľou, namočenými rožkami a postrúhaným syrom. Dochutíme soľou, korením na fašírky aj čiernym mletým korením. Z mäsa urobíme roládu, ktorú poriadne obalíme v strúhanke a uložíme na plech vystlaný alobalom. Pred vložením do rúry ju podlejeme vývarom. Pečieme pri 180° C asi hodinu. Podávame napríklad so zemiakovou kašou.