Potrebujeme:
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
hrsť sušených hríbov
100 ml slovenského plnotučného mlieka
100 g slovenského krémového syra
1 ČL Worčestrovej omáčky
200 g slovenskej mozzarelly (postrúhanej)
soľ
čierne korenie
Postup:
V panvici rozohrejeme olej a opečieme cibuľu a cesnak do zlato hneda. Potom pridáme za hrsť sušených hríbov a po dvoch minútach pridáme mlieko, krémový syr a povaríme asi tri minúty. Potom pridáme aj mozzarellu, Worčestrovú omáčku, soľ a čierne korenie a pár minút varíme. Rúru predhrejeme na 220°C, syrovú zmes prelejeme do naolejovanej nádoby vhodnej na zapekanie a syr pečieme asi 20 minút. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi alebo s horúcou cesnakovou hriankou.