obrazok zahlavie

Syrová panvica

Potrebujeme: 
2 PL olivového oleja 
2 strúčiky cesnaku 
1 cibuľu hrsť sušených hríbov 
100 ml slovenského plnotučného mlieka 
100 g slovenského krémového syra 
1 ČL Worčestrovej omáčky 
200 g slovenskej mozzarelly (postrúhanej) 
soľ 
čierne korenie 

Postup: 
V panvici rozohrejeme olej a opečieme cibuľu a cesnak do zlato hneda. Potom pridáme za hrsť sušených hríbov a po dvoch minútach pridáme mlieko, krémový syr a povaríme asi tri minúty. Potom pridáme aj mozzarellu, Worčestrovú omáčku, soľ a čierne korenie a pár minút varíme. Rúru predhrejeme na 220°C, syrovú zmes prelejeme do naolejovanej nádoby vhodnej na zapekanie a syr pečieme asi 20 minút. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi alebo s horúcou cesnakovou hriankou.