Potrebujeme:
250 g hladkej múky
15 g droždia
2 PL oleja
1/2 PL vlažného slovenského mlieka s
SK Oválom 1 KL cukru
štipka soli
NA POVRCH:
600 g paradajok
3 ks cibule
4 PL oleja
5 strúčikov cesnaku
kapary
soľ
oregáno
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Droždie rozdrobíme a spolu s cukrom ho nasypeme do vlažného mlieka. Kvások odložíme na teplé miesto, až kým pekne nevykysne. Preosejeme múku, osolíme, pridáme olej a kvások a vymiesime cesto. Cesto rozprašíme múkou, zakryjeme utierkou a necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Cesto na vymastenom plechu pokvapkáme olejom a rozložíme naň plátky paradajok, kolieska cibule, plátky syra, vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, ktorý sme premiešali s prelisovaným cesnakom. Na záver pizzu osolíme, pridáme oregano, podľa chuti dochutíme kaparami a pred pečením ju opäť pokvapkáme olejom. Môžeme servírovať.