obrazok zahlavie

Syrová pizza

Potrebujeme:
250 g hladkej múky 
15 g droždia 
2 PL oleja 
1/2 PL vlažného slovenského mlieka s SK Oválom 
1 KL cukru 
štipka soli 
NA POVRCH: 
600 g paradajok 
200 g slovenskej mozzarelly SK Oválom 
150 g tvrdého slovenského syra s SK Oválom 
150 g slovenského syra Niva s SK Oválom 
150 g slovenského enciánu s SK Oválom 
3 ks cibule 
4 PL oleja
5 strúčikov cesnaku 
kapary 
soľ 
oregáno 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Droždie rozdrobíme a spolu s cukrom ho nasypeme do vlažného mlieka. Kvások odložíme na teplé miesto, až kým pekne nevykysne. Preosejeme múku, osolíme, pridáme olej a kvások a vymiesime cesto. Cesto rozprašíme múkou, zakryjeme utierkou a necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Cesto na vymastenom plechu pokvapkáme olejom a rozložíme naň plátky paradajok, kolieska cibule, plátky syra, vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, ktorý sme premiešali s prelisovaným cesnakom. Na záver pizzu osolíme, pridáme oregano, podľa chuti dochutíme kaparami a pred pečením ju opäť pokvapkáme olejom. Môžeme servírovať.