obrazok zahlavie

Tagliatelle carbonara

Potrebujeme:
500 g cestovín tagliatelle
200 g údenej slaniny
1 strúčik cesnaku
100 ml suchého bieleho vína
250 ml slovenskej smotany na šľahanie
100 g strúhaného parmezánu
3 žĺtky
soľ
čierne korenie
lístky bazalky

Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici do zlatista. Odložíme ju do misky a vo výpeku zo slaniny orestujeme nakrájaný cesnak. Zalejeme bielym vínom. Povaríme, aby sa alkohol odparil. Pridáme polovicu smotany a krátko povaríme. Slaninku vrátime na panvicu. Žĺtky, zvyšnú smotanu a parmezán premiešame v miske. Pridáme na panvicu, osolíme a okoreníme. Na záver pridáme scedené špagety, premiešame a odstavíme z ohňa. Ozdobíme lístkami bazalky.