Potrebujeme:
1 tekvicu na pečenie
1-2 PL olivového oleja
½ ČL čerstvého mletého čierneho korenia
½ ČL mletého zázvoru
½-1 ČL soli
2 strúčiky cesnaku
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Tekvicu umyjeme, škrabkou ošúpeme, rozkrojíme na polovicu, lyžicou vyškrabeme jadierka.
Tekvicu nakrájame na hranolkové pásiky. Podľa množstva vysypeme na 1-2 plechy vystlané papierom na pečenie a ochutíme olejom, čiernym korením, mletým zázvorom, soľou a dobre rukami premiešame, aby boli všetky kúsky dôkladne obalené. Pozor, aby na plechu bola len jedna vrstva tekvice, inak sa poriadne neprepečie. Hranolky dáme piecť na 200°C na cca 20 minút, ale sledujeme ich. Chceme dosiahnuť, aby sa povrchu vytvorila jemná krusta.
Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu, smotany, pretlačených strúčikov cesnaku a soli.
Hranolky podávame ako prílohu alebo len tak ako jednoduchú večeru.