obrazok zahlavie

Tekvicové „hranolky“

Potrebujeme: 
1 tekvicu na pečenie 
1-2 PL olivového oleja 
½ ČL čerstvého mletého čierneho korenia 
½ ČL mletého zázvoru 
 ½-1 ČL soli 
1 biely jogurt s SK OVÁLOM 
1 kyslá smotana s SK OVÁLOM 
2 strúčiky cesnaku 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Tekvicu umyjeme, škrabkou ošúpeme, rozkrojíme na polovicu, lyžicou vyškrabeme jadierka. Tekvicu nakrájame na hranolkové pásiky. Podľa množstva vysypeme na 1-2 plechy vystlané papierom na pečenie a ochutíme olejom, čiernym korením, mletým zázvorom, soľou a dobre rukami premiešame, aby boli všetky kúsky dôkladne obalené. Pozor, aby na plechu bola len jedna vrstva tekvice, inak sa poriadne neprepečie. Hranolky dáme piecť na 200°C na cca 20 minút, ale sledujeme ich. Chceme dosiahnuť, aby sa povrchu vytvorila jemná krusta. Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu, smotany, pretlačených strúčikov cesnaku a soli. Hranolky podávame ako prílohu alebo len tak ako jednoduchú večeru.