obrazok zahlavie

Údené fašírky

Potrebujeme: 
500 g mletého hovädzieho mäsa 
500 g mletého bravčového mäsa 
150 g slovenského tvrdého údeného syra 
1 menšiu cibuľu 
1 ČL soli 
½ ČL mletého čierneho korenia 
½ ČL mletej rasce 
6-8 strúčikov cesnaku 
2-3 hrnčeky strúhanky 
1 vajce 
olej na vyprážanie 

Postup: 
Mäso zmiešame s nastrúhaným syrom, najemno pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením, rascou a vajíčkom. Pridáme strúhanku podľa potreby. Necháme asi hodinu odstáť v chladničke, aby sa chute spojili. Potom tvarujeme do guličiek, obalíme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji do hneda. Podávame napríklad s jemnou zemiakovou kašou.