obrazok zahlavie

Vegetariánske minipizze

Potrebujeme: 
1 baklažán 
1 ČL kečupu/paradajkového pretlaku na každé koliesko baklažánu 
3 paradajky 
1 paprika 
200 g slovenskej mozarelly 
korenie na pizzu 
bazalka 
oregano 
olivový olej 

Postup: 
Baklažán umyjeme, odkrojíme konce a nakrájame ho kolieska asi 1-1,5 cm hrubé kolieska. Tie poukladáme na papierové obrúsky, posolíme a necháme odpočívať asi 15 minút, aby sa zbavili vody. Paradajky a papriku umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Lístky oregana nakrájame na pásiky. Kolieska baklažánu utrieme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame, aby boli rovnomerne pokryté z oboch strán. Potom ich poukladáme na plech, na každé roztrieme asi 1 ČL kečupu, ten jemne posypeme korením na pizzu. Pokrájané paradajky a papriky zmiešame s nakrájaným oreganom. Asi 1 PL tejto zmesi uložíme na každé koliesko baklažánu, na vrch ešte pridáme „koliesko“ mozarelly, lístky bazalky a dáme piecť na 190° C na 20-30 minút, kým baklažán nezmäkne a syr je na vrchu zapečený.