Potrebujeme:
500 g cestovín
500 g brokolice
300 – 400 ml slovenskej šľahačkovej smotany
1 – 2 vajcia
300 g slovenského tvrdého syra
soľ
slovenské maslo na vymastenie plechu
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a sparíme na 3 minúty. Pekáč si vymastíme maslom a vrstvíme jednotlivé suroviny. Prvou vrstvou sú cestoviny, potom brokolica, polovica postrúhaného tvrdého syra a na vrch znovu vrstva cestovín. Do šľahačkovej smotany rozbijeme jedno až dve vajíčka, spolu vyšľaháme a posolíme. Túto zmes rovnomerne nalejeme na cestoviny a vrch posypeme zvyšným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre 20 – 30 minút pri 150 ° C. Môžeme podávať ozdobené lístkami bazalky.