obrazok zahlavie

Zapečené mäsové guľky

Potrebujeme:
500 g mletého mäsa 
soľ 
korenie 
olej 
2 stredné cibule 
100 g lúpaných paradajok 
200 g slovenského tvrdého syra 
100 ml smotany na varenie 
Čerstvú bazalku 

Postup: 
Zmiešame mleté mäso so soľou, korením a trochou studenej vody potom vložíme na hodinu do chladničky. Z vychladenej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji. Do panvice vhodnej do rúry, alebo do zapekacej misky, vložíme opečené guľôčky a navrstvíme na ne lúpané paradajky. Opražíme na oleji nakrájanú cibuľku a potom primiešame ku guľkám. Posypeme ich strúhaným syrom, zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na 30 minút pri teplote 200°C. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou.