obrazok zahlavie

Zapekaná syrová misa

Potrebujeme: 
1 karfiol 
4 veľké zemiaky 
pár PL polohrubej múky 
1 slovenskú smotanu na šľahanie s SK OVÁLOM 
2 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
100 g slovenského tvrdého syra s SK OVÁLOM 
mleté čierne korenie 
mletú červenú papriku 
čerstvý rozmarín
vegetu 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Karfiol opláchneme a rozoberieme na malé ružičky. Zemiaky opláchneme, olúpeme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misku vymažeme maslom a na dno naukladáme polovicu koliesok zemiakov, na ne ružičky karfiolu a na vrch znovu vrstvu zemiakov. Pripravíme si bešamel z múky a smotany. Ten osolíme, okoreníme a pridáme ho na karfiol so zemiakmi. Vrch posypeme strúhaným syrom a rozmarínom a zapečieme na 180°C vo vyhriatej rúre 30-40 minút, dozlatista a kým zemiaky nebudú mäkké. Najprv plech zakryjeme alobalom, tak pečieme 15-20 minút a potom ho odokryjeme a necháme ešte syr zapiecť.