Potrebujeme:
1 karfiol
4 veľké zemiaky
pár PL polohrubej múky
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
čerstvý rozmarín
vegetu
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Karfiol opláchneme a rozoberieme na malé ružičky. Zemiaky opláchneme, olúpeme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misku vymažeme maslom a na dno naukladáme polovicu koliesok zemiakov, na ne ružičky karfiolu a na vrch znovu vrstvu zemiakov. Pripravíme si bešamel z múky a smotany. Ten osolíme, okoreníme a pridáme ho na karfiol so zemiakmi. Vrch posypeme strúhaným syrom a rozmarínom a zapečieme na 180°C vo vyhriatej rúre 30-40 minút, dozlatista a kým zemiaky nebudú mäkké. Najprv plech zakryjeme alobalom, tak pečieme 15-20 minút a potom ho odokryjeme a necháme ešte syr zapiecť.