obrazok zahlavie

Zapekané palacinky

Na palacinky potrebujeme: 
2 vajcia 
2 šálky slovenského mlieka 
1 a ½ šálky hladkej múky 
½ KL soli 
olej 

Na plnku potrebujeme: 
kuracie prsia 
cibuľu 
paradajku 
červenú papriku 
soľ 
korenie 

Na posypanie potrebujeme: 
slovenský strúhaný syr 
pažítku 

Postup: 
Z mlieka, vajec, múky a soli si spravíme palacinkové cesto. Palacinky opečieme na rozpálenej panvici zľahka potretej olejom z oboch strán. Na ďalšej panvici si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú papriku a smažíme dozlatista. Následne pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme. Stiahneme plameň a do zmesi primiešame nakrájanú paradajku. Podusíme ešte 5 minút. Palacinky naplníme hotovou zmesou. Naplnené palacinky dáme do pekáča. Posypeme slovenským strúhaným syrom a pažítkou. Pečieme dozlatista v rúre predhriatej na 200 °C.