Na palacinky potrebujeme:
2 vajcia
2 šálky slovenského mlieka
1 a ½ šálky hladkej múky
½ KL soli
olej
Na plnku potrebujeme:
kuracie prsia
cibuľu
paradajku
červenú papriku
soľ
korenie
Na posypanie potrebujeme:
slovenský strúhaný syr
pažítku
Postup:
Z mlieka, vajec, múky a soli si spravíme palacinkové cesto. Palacinky opečieme na rozpálenej panvici zľahka potretej olejom z oboch strán. Na ďalšej panvici si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú papriku a smažíme dozlatista. Následne pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme. Stiahneme plameň a do zmesi primiešame nakrájanú paradajku. Podusíme ešte 5 minút. Palacinky naplníme hotovou zmesou. Naplnené palacinky dáme do pekáča. Posypeme slovenským strúhaným syrom a pažítkou. Pečieme dozlatista v rúre predhriatej na 200 °C.