Potrebujeme:
3 hrubostenné papriky
3 PL olivového oleja
1 väčšiu cibuľu
300 g miešaného mletého mäsa
1 celé vajce
mleté čierne korenie
majorán
rascu
štipku soli
1 PL olivového oleja
6 tenkých plátkov slovenského tvrdého syra
2 rožky
slovenské mlieko
čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame, zmiešame s mletým mäsom, celým vajcom a ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, rascou a soľou. Môžeme pridať aj najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. V hlbšej panvici na oleji opražíme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, keď je sklovitá, pridáme mäsovú zmes a premiešame. Hotovú plnku odstavíme a necháme vychladnúť. Umytým paprikám odkrojíme stonku, vyčistíme od jadierok, rozrežeme ich na polovicu a vnútro potrieme olejom. Vrchovato ich naplníme mäsom. Vložíme do zapekacej misy, podlejeme 2 lyžicami vody alebo vývaru, prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 15 minút, potom alobal odkryjeme a necháme asi 10 minút dopiecť. Pri dopekaní položíme na každú papriku plátok syra. Podávame s opečeným celozrnným chlebom alebo zemiakovou kašou. Posypeme petržlenovou vňaťou.