obrazok zahlavie

Zapekané zemiaky so smotanou a syrom

Potrebujeme: 
375 ml kyslej smotany s SK OVÁLOM 
180 ml smotany na varenie s SK OVÁLOM 
1 kg zemiakov 
1 ks cibule 
7 ks vajíčok 
1 tehla slovenského syra na strúhanie 
červená mletá paprika 
čierne mleté korenie 
soľ 
200 g slaniny 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Cibuľu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Slaninu, 4 uvarené vajíčka a polovicu syra nakrájame na kocky. Plech vystelieme papierom na pečenie a začneme ukladať prvú vrstvu zo zemiakov, ktoré zbežne posypeme syrom, slaninou, vajíčkom a navrch naukladáme cibuľu. Tento postup zopakujeme ešte raz a nakoniec dáme na vrch vrstvu zemiakov. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, korenie, soľ a zamiešame. Touto zmesou zalejeme pripravený plech, ktorý nakoniec posypeme nastrúhaným syrom. Zemiaky pečieme v rúre na 200°C a približne 30 minút, kým sa nám vrch neupečie dozlatista. Podávame ako hlavné jedlo.