Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 ks cibule
7 ks vajíčok
1 tehla slovenského syra na strúhanie
červená mletá paprika
čierne mleté korenie
soľ
200 g slaniny
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cibuľu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Slaninu, 4 uvarené vajíčka a polovicu syra nakrájame na kocky. Plech vystelieme papierom na pečenie a začneme ukladať prvú vrstvu zo zemiakov, ktoré zbežne posypeme syrom, slaninou, vajíčkom a navrch naukladáme cibuľu. Tento postup zopakujeme ešte raz a nakoniec dáme na vrch vrstvu zemiakov. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, korenie, soľ a zamiešame. Touto zmesou zalejeme pripravený plech, ktorý nakoniec posypeme nastrúhaným syrom. Zemiaky pečieme v rúre na 200°C a približne 30 minút, kým sa nám vrch neupečie dozlatista. Podávame ako hlavné jedlo.