obrazok zahlavie

Zeleninové fašírky

Potrebujeme na fašírky: 
200 g brokolice 
200 g zemiakov 
2 staršie žemle/rožky 
cca 50 ml slovenského mlieka 
3 PL ovsených vločiek 
3 vajcia 
1 cibuľu 
soľ 
čierne korenie 
strúhanku na obalenie 

Potrebujeme na dresing: 
50 g slovenského jemného smotanového syra (roztierateľného) 
100 g slovenskej kyslej smotany 
1 PL horčice 
1/2 ČL worčestrovej omáčky 
3 väčšie strúčiky cesnaku 

Postup:
Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a tiež uvaríme v slanej vode. Do misky nakrájame staršie žemle alebo rožky, pridáme ovsené vločky, zalejeme teplým mliekom a necháme rozmočiť. Celú cibuľu nadrobno nakrájame. Uvarenú brokolicu nakrájame na jemno a zemiaky popučíme vidličkou. Pridáme k nim cibuľu, žemľovú zmes, vajcia, soľ, korenie a zamiešame. Zo zmesi tvarujeme väčšie ploché fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji. Pri príprave dresingu v miske poriadne premiešame kyslú smotanu so syrom, aby sa tieto ingrediencie poriadne spojili. Pridáme horčicu, worčerstrovú omáčku, pretlačený cesnak, štipku soli a čerstvo mleté čierne korenie. Poriadne premiešame a prípadne dosolíme alebo ešte dochutíme. Podávame k čerstvým fašírkam.