Potrebujeme:
10 vajec
220 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
1 citrón
270 g hladkej múky
trochu kypriaceho prášku
štipku červenej potravinárskej farby
300 g marhuľového džemu
Na cukrový sirup potrebujeme:
315 g kryštálového cukru
315 ml vody
1 PL rumovej esencie
1 PL punčovej esencie
Na cukrovú polevu potrebujeme:
200 g práškového cukru
2 citróny
štipku červenej potravinárskej farby
čokoládový toping na ozdobu
Postup:
Žĺtky, 100 g cukru, vanilkový cukor a kôru z citróna vymiešame do peny. Z bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Primiešame do peny a pridáme hladkú múku s kypriacim práškom. Štvrtinu cesta zafarbíme potravinárskou farbou rozmiešanou v lyžičke vody. Zafarbené cesto a biele cesto pečieme zvlášť na dvoch plechoch vystlaných papierom na pečenie v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 30 minút. Necháme vychladnúť. Biely plát cesta následne priečne prekrojíme na dve polovice. Cukrový sirup si pripravíme tak, že do vody dáme variť cukor. Pridáme punčovú a rumovú esenciu. Jeden plát cesta potrieme z jednej strany džemom. Druhou stranou ho položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Položíme naň červený plát cesta, ktorý polejeme cukrovým sirupom. Druhý plát potrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho priložíme na červený plát cesta a zaťažíme doskou, aby sa pláty spojili. Na druhý deň natrieme tenkou vrstvou džemu. Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame cukor, citróny a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v 1 KL vody. Hotové rezy potrieme polevou a ozdobíme čokoládovým topingom.