obrazok zahlavie

Aprílové punčové rezy

Potrebujeme: 
10 vajec 
220 g kryštálového cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
1 citrón 
270 g hladkej múky 
trochu kypriaceho prášku 
štipku červenej potravinárskej farby 
300 g marhuľového džemu 

Na cukrový sirup potrebujeme: 
315 g kryštálového cukru 
315 ml vody 
1 PL rumovej esencie 
1 PL punčovej esencie 

Na cukrovú polevu potrebujeme: 
200 g práškového cukru 
2 citróny 
štipku červenej potravinárskej farby 
čokoládový toping na ozdobu 

Postup: 
Žĺtky, 100 g cukru, vanilkový cukor a kôru z citróna vymiešame do peny. Z bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Primiešame do peny a pridáme hladkú múku s kypriacim práškom. Štvrtinu cesta zafarbíme potravinárskou farbou rozmiešanou v lyžičke vody. Zafarbené cesto a biele cesto pečieme zvlášť na dvoch plechoch vystlaných papierom na pečenie v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 30 minút. Necháme vychladnúť. Biely plát cesta následne priečne prekrojíme na dve polovice. Cukrový sirup si pripravíme tak, že do vody dáme variť cukor. Pridáme punčovú a rumovú esenciu. Jeden plát cesta potrieme z jednej strany džemom. Druhou stranou ho položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Položíme naň červený plát cesta, ktorý polejeme cukrovým sirupom. Druhý plát potrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho priložíme na červený plát cesta a zaťažíme doskou, aby sa pláty spojili. Na druhý deň natrieme tenkou vrstvou džemu. Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame cukor, citróny a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v 1 KL vody. Hotové rezy potrieme polevou a ozdobíme čokoládovým topingom.