obrazok zahlavie

Babičkin hrnčekový perník

Potrebujeme:
1 hrnček polohrubej múky 
2 vajcia 
2 PL kakaa 
1 hrnček hladkej múky 
1 balenie prášku do perníku 
½ hrnčeku oleja 
slivkovú marmeládu 
1 hrnček kryštálového cukru 
1 hrnček slovenského mlieka 
3 PL citrónovej šťavy 
3 PL horúcej vody 
300 g práškového cukru 

Postup:
Vo väčšej mise vymiešame hladkú a polohrubú múku, cukor, kakao a prášok do perníku. Pridáme vajcia, olej, mlieko a polovicu marmelády. Zmes premiešame a rovnomerne nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a cesto prerežeme na dva pláty. Potrieme zvyšnou marmeládou a spojíme. Potrieme citrónovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že dôkladne vyšľaháme citrónovú šťavu, horúcu vodu a práškový cukor. Pred servírovaním necháme stuhnúť.