obrazok zahlavie

Babičkina marhuľová bublanina

Potrebujeme:
200 g slovenského masla
5 vajec
300 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
100 ml slovenského mlieka
1 balenie kypriaceho prášku
marhule
cukor na poprášenie

Postup:
Maslo necháme zmäknúť. Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vymiešame sneh. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme sneh, preosiatu múku a prášok do pečiva. Na záver primiešame žĺtky a mlieko. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme cesto, na ktoré rovnomerne poukladáme umyté, odkôstkované a nakrájané marhule. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút. Hotovú bublaninu necháme trošku vychladnúť a poprášime cukrom.