Potrebujeme:
detské okrúhle piškóty
1 PL solamylu
90 ml vody
80 g kryštálového cukru
125 g čokolády na varenie
125 g slovenského masla
Na krém potrebujeme:
vaječný likér
šľahačku v prášku
Na polevu potrebujeme:
čokoládu na varenie
maslo
Postup:
Z vody, solamylu a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme čokoládu na varenie, keď sa rozpustí, primiešame nakrájané maslo. Miešame, kým vznikne konzistentná hmota. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote aspoň 12 hodín. Na druhý deň z hmoty vyšľaháme ručným šľahačom čokoládový krém, ktorý za pomoci cukrárskej špičky na špice striekame na detské piškóty (piškóty ešte predtým potrieme tenkou vrstvou rozpustenej čokolády). Necháme vychladnúť v chladničke. Keď krém stuhne, naplníme ho vaječným likérom vyšľahaným so šľahačkou v prášku. Po naplnení likérom uzavrieme špice čokoládovým krémom. Opäť necháme stuhnúť v chladničke. Na záver špice uchopíme za piškótu a namočíme v čokoládovej poleve z čokolády a masla. Necháme stuhnúť.