Na cesto potrebujeme:
250 ml slovenského mlieka
štipku soli
2 žĺtky
100 g rozpusteného slovenského masla
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
100 g cukru
2 PL rumu alebo rumovej esencie
½ kocky droždia
hrozienka
Na plnku potrebujeme:
250 g slovenského mäkkého tvarohu
práškový cukor podľa chuti
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie vanilkového pudingu v prášku
1 vajce
Postup:
Droždie zalejeme troškou vlažného mlieka a pripravíme si kvások. Primiešame aj ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame slovenský tvaroh, vanilkový cukor, vanilkový puding a vajce. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme si z neho kolieska. Kolieska cesta uložíme na vymastený plech. Stred mierne zatlačíme a na každé koliesko dáme trochu tvarohovej plnky. Ozdobíme hrozienkami. Necháme trochu podkysnúť na plechu. Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C dozlatista.