obrazok zahlavie

Babičkine tvarohové koláče

Na cesto potrebujeme: 
250 ml slovenského mlieka 
štipku soli 
2 žĺtky 
100 g rozpusteného slovenského masla 
250 g hladkej múky 
250 g polohrubej múky 
100 g cukru 
2 PL rumu alebo rumovej esencie 
½ kocky droždia 
hrozienka 

 Na plnku potrebujeme: 
250 g slovenského mäkkého tvarohu 
práškový cukor podľa chuti 
1 balenie vanilkového cukru 
1 balenie vanilkového pudingu v prášku 
1 vajce 

 Postup: 
Droždie zalejeme troškou vlažného mlieka a pripravíme si kvások. Primiešame aj ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame slovenský tvaroh, vanilkový cukor, vanilkový puding a vajce. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme si z neho kolieska. Kolieska cesta uložíme na vymastený plech. Stred mierne zatlačíme a na každé koliesko dáme trochu tvarohovej plnky. Ozdobíme hrozienkami. Necháme trochu podkysnúť na plechu. Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C dozlatista.