Potrebujeme:
3 celé vajcia
3 žĺtky
2 ČL kypriaceho prášku
2 PL kakaa
275 g rôznych orechov
3 PL slovenského masla
250 g kryštálového cukru
2 PL slovenského mlieka
150 ml rastlinného oleja
400 g polohrubej múky
2 PL strúhanky
200 g horkej čokolády
100 g sušených hrozienok/brusníc
Postup:
Vajcia a žĺtky vyšľaháme do nadýchanej peny. Potom k nim za stáleho šľahania vmiešame cukor, mlieko a olej. Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Polovicu orechov a čokolády nasekáme nadrobno a spolu so sušenými hrozienkami alebo brusnicami premiešame so sypkými surovinami. Postupne za stáleho šľahania prilievame k sypkej zmesi tekutú vaječnú zmes. Formu na bábovku vytrieme 1 lyžicou masla a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme v pri teplote 180 °C asi 50 minút. Druhú polovicu čokolády nalámeme na kocky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 2 lyžice masla a dôkladne rozmiešame, aby sa obe zložky spojili a vznikla hladká lesklá poleva. Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme druhou polovicou nasekaných orechov.