obrazok zahlavie

Bábovka s perinkou

Potrebujeme: 
3 celé vajcia 
3 žĺtky 
2 ČL kypriaceho prášku 
2 PL kakaa 
275 g rôznych orechov 
3 PL slovenského masla 
250 g kryštálového cukru 
2 PL slovenského mlieka 
150 ml rastlinného oleja 
400 g polohrubej múky 
2 PL strúhanky 
200 g horkej čokolády 
100 g sušených hrozienok/brusníc 

Postup: 
Vajcia a žĺtky vyšľaháme do nadýchanej peny. Potom k nim za stáleho šľahania vmiešame cukor, mlieko a olej. Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Polovicu orechov a čokolády nasekáme nadrobno a spolu so sušenými hrozienkami alebo brusnicami premiešame so sypkými surovinami. Postupne za stáleho šľahania prilievame k sypkej zmesi tekutú vaječnú zmes. Formu na bábovku vytrieme 1 lyžicou masla a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme v pri teplote 180 °C asi 50 minút. Druhú polovicu čokolády nalámeme na kocky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 2 lyžice masla a dôkladne rozmiešame, aby sa obe zložky spojili a vznikla hladká lesklá poleva. Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme druhou polovicou nasekaných orechov.