Potrebujeme:
115 g slovenského masla
60 g pomletých vlašských orechov
3 prezreté banány
230 g polohrubej múky
30 g kakaa
150 g kryštálového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
1/4 ČL jedlej sódy
2 vajcia
1 vanilkový cukor
100 g horkej čokolády
štipka soli
Postup:
Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ. V druhej mise premiešame roztlačené banány, rozpustené maslo, vajíčka a vanilku. Obe zmesi zmiešame, pridáme nad parou roztopenú a trochu vychladnutú čokoládu, mleté orechy a prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch môžeme dať ešte jeden pozdĺžne prekrojený banán pre výraznejšiu chuť. Pečieme cca 50 minút na 180 °C. Doba pečenie môže byť rôzna od typu rúry, pred vybratím z rúry vždy testujeme špajdľou, či je chlebík už dopečený.