Potrebujeme:
110 g bezlepkovej múkovej zmesi
20 g kokosovej múky
50 g kakaa
200 g kryštálového cukru
80 ml roztopeného slovenského masla
1 vanilínový cukor
1 celé vajce
200 g horkej čokolády
240 ml slovenského mlieka
75 g pokrájanej čokolády
hrsť orechov podľa voľby
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180° C na režime s ventilátorom. Malú štvorcovú formu vystelieme papierom na pečenie.
Vo veľkej miske zmiešame múky, kakao a cukor. Pridáme roztopené maslo, vajce, vanilínový cukor, roztopenú horkú čokoládu a mlieko. Varechou vymiešame do hladkého cesta. Pridáme kúsky nakrájanej čokolády. Cesto vylejeme do pripraveného plechu, roztrieme ho až po kraje, posypeme orechami a dáme do rúry. Pečieme 25-30 minút. Pozor na prepečenie, koláč potom nebude šťavnatý.