obrazok zahlavie

Bezlepkový čokokoláč

Potrebujeme: 
110 g bezlepkovej múkovej zmesi 
20 g kokosovej múky 
50 g kakaa 
200 g kryštálového cukru 
80 ml roztopeného slovenského masla 
1 vanilínový cukor 
1 celé vajce
200 g horkej čokolády 
240 ml slovenského mlieka 
75 g pokrájanej čokolády 
hrsť orechov podľa voľby

Postup: 
Rúru si predhrejeme na 180° C na režime s ventilátorom. Malú štvorcovú formu vystelieme papierom na pečenie. Vo veľkej miske zmiešame múky, kakao a cukor. Pridáme roztopené maslo, vajce, vanilínový cukor, roztopenú horkú čokoládu a mlieko. Varechou vymiešame do hladkého cesta. Pridáme kúsky nakrájanej čokolády. Cesto vylejeme do pripraveného plechu, roztrieme ho až po kraje, posypeme orechami a dáme do rúry. Pečieme 25-30 minút. Pozor na prepečenie, koláč potom nebude šťavnatý.