obrazok zahlavie

Černicové rezy s posýpkou

Potrebujeme:
200 g slovenského masla + 50 g na posýpku
200 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
3 vajcia
1 balenie vanilkového cukru
300 g černíc
50 g krupicového cukru
70 g hrubej múky

Postup:
Maslo nakrájame a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Primiešame práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky primiešame do peny, následne pridáme aj tuhý sneh. Na záver vmiešame múku. Cesto navrstvíme rovnomerne na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C približne 20 minút. Zatiaľ si pripravíme posýpku z masla, hrubej múky a krupicového cukru. Po 20 minútach cesto vyberieme z rúry a naukladáme naň černice. Posypeme pripravenou posýpkou, vrátime späť do rúry a pečieme ešte 20 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.