Potrebujeme na cesto:
225 g slovenského masla
100 g kryštálového cukru
240 g hladkej múky
½ ČL soli
Potrebujeme na plnku:
4 celé vajcia
300 g kryštálového cukru
190 ml citrónovej šťavy
kôra z dvoch citrónov
60 g hladkej múky
práškový cukor
Postup:
Maslo izbovej teploty a cukor vyšľaháme do bledej napenenej zmesi. Pridáme múku so soľou a vymiesime cesto. Malý štvorcový plech vyložíme papierom na pečenie a na dno vtlačíme cesto. Pečieme 10-20 minút na 175 °C až kým cesto nezačne jemne hnednúť. Pred naplnením necháme aspoň 15 minút vychladnúť.
Na plnku spolu vyšľaháme vajcia, kryštálový cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a múku. Vylejeme na vrch upečeného a vychladnutého cesta. Pečieme ďalších 30-35 minút, stred cesta by mal byť pevný pri zatrasení plechom. Po upečení necháme vychladnúť, aby koláč stuhol. Podávame poprášené práškovým cukrom.