obrazok zahlavie

Čokoládové koláčiky s tvarohovým krémom

Na cesto potrebujeme: 
300 g horkej čokolády 
250 g slovenského masla 
4 PL kakaa 
1 balenie vanilkového cukru 
6 vajec 
250 g cukru 
200 g polohrubej múky 
½ KL soli 

Na polevu potrebujeme: 
250 g slovenského jemného tvarohu 
150 ml slovenského mlieka 
kôru z jedného citróna 
cukor 
1 vajce 

Postup: 
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do zmesi primiešame cukor, soľ, vanilkový cukor a kakao. Následne po jednom pridávame vajcia. Na záver primiešame aj múku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Slovenský tvaroh vymiešame s vajcom, slovenským mliekom, cukrom a citrónovou kôrou. Na čokoládové cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú polevu. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 25 minút. Kontrolujeme počas pečenia.