Na cesto potrebujeme:
300 g horkej čokolády
250 g slovenského masla
4 PL kakaa
1 balenie vanilkového cukru
6 vajec
250 g cukru
200 g polohrubej múky
½ KL soli
Na polevu potrebujeme:
250 g slovenského jemného tvarohu
150 ml slovenského mlieka
kôru z jedného citróna
cukor
1 vajce
Postup:
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do zmesi primiešame cukor, soľ, vanilkový cukor a kakao. Následne po jednom pridávame vajcia. Na záver primiešame aj múku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Slovenský tvaroh vymiešame s vajcom, slovenským mliekom, cukrom a citrónovou kôrou. Na čokoládové cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú polevu. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 25 minút. Kontrolujeme počas pečenia.