obrazok zahlavie

Čokoládové muffiny s čerstvou šľahačkou

Potrebujeme: 
250 g hladkej múky 
85 g slovenského masla s SK OVÁLOM 
2 KL prášku do pečiva 
1 KL jedlej sódy 
2 ks vajíčok 
90 g trstinového cukru 
20 g kakaa 
200 g čokolády 
2 ks 180 ml slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM

                                                                     Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

 Postup: 
Čokoládu si nakrájame na rôzne kúsky podľa chuti. V miske si zamiešame kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a hladkú múku. V druhej miske si prešľaháme vajíčka a zmiešame s cukrom, vychladnutým rozpusteným maslom a kyslou smotanou. Zmesi z oboch misiek zľahka vymiešame, pridáme kúsky čokolády a plníme do formičiek. Muffiny pečieme približne 20-30 minút na 180 stupňov. Medzitým si vyšľaháme šľahačku zo smotany na šľahanie, ktorou po upečení muffiny ozdobíme.