Potrebujeme:
250 g hladkej múky
2 KL prášku do pečiva
1 KL jedlej sódy
2 ks vajíčok
90 g trstinového cukru
20 g kakaa
200 g čokolády
2 ks 180 ml slovenskej kyslej smotany s
SK OVÁLOM 250 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Čokoládu si nakrájame na rôzne kúsky podľa chuti. V miske si zamiešame kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a hladkú múku. V druhej miske si prešľaháme vajíčka a zmiešame s cukrom, vychladnutým rozpusteným maslom a kyslou smotanou. Zmesi z oboch misiek zľahka vymiešame, pridáme kúsky čokolády a plníme do formičiek. Muffiny pečieme približne 20-30 minút na 180 stupňov. Medzitým si vyšľaháme šľahačku zo smotany na šľahanie, ktorou po upečení muffiny ozdobíme.