Potrebujeme:
500 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
60 g slovenského masla
4 vajcia
260 g kryštálového cukru
vanilkový extrakt (prípadne vanilkový cukor)
65 g hladkej múky
5 g kypriaceho prášku
šľahačku
ovocie podľa chuti
Postup:
V miske roztopíme nalámanú horkú čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, rozmiešame do hladka a necháme trochu vychladnúť. V druhej miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt. K tejto zmesi pridáme čokoládovú zmes a potom primiešame múku a kypriaci prášok. Nakoniec vmiešame nakrájanú mliečnu čokoládu. Cesto dáme do chladničky na 30 minút.
Na plech s papierom na pečenie ukladáme cesto polievkovou lyžicou v dostatočnom rozostupe, aby sa koláčiky nezlepili. Pečieme na 180 °C 10 – 12 minút. Koláčiky vyberáme z rúry, keď sú ich okraje upečené, ale stred je ešte mäkký, vtedy sa nevysušia.
Podávame so šľahačkou, s ovocím podľa chuti a posypané práškovým cukrom.