obrazok zahlavie

Čokoládovo–čokoládové koláčiky

Potrebujeme: 
500 g horkej čokolády 
100 g mliečnej čokolády 
60 g slovenského masla 
4 vajcia 
260 g kryštálového cukru 
vanilkový extrakt (prípadne vanilkový cukor) 
65 g hladkej múky 
5 g kypriaceho prášku 
šľahačku 
ovocie podľa chuti 

 Postup: 
V miske roztopíme nalámanú horkú čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, rozmiešame do hladka a necháme trochu vychladnúť. V druhej miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt. K tejto zmesi pridáme čokoládovú zmes a potom primiešame múku a kypriaci prášok. Nakoniec vmiešame nakrájanú mliečnu čokoládu. Cesto dáme do chladničky na 30 minút. Na plech s papierom na pečenie ukladáme cesto polievkovou lyžicou v dostatočnom rozostupe, aby sa koláčiky nezlepili. Pečieme na 180 °C 10 – 12 minút. Koláčiky vyberáme z rúry, keď sú ich okraje upečené, ale stred je ešte mäkký, vtedy sa nevysušia. Podávame so šľahačkou, s ovocím podľa chuti a posypané práškovým cukrom.