Na cesto potrebujeme:
400 g hladkej múky
150 g práškového cukru
250 g slovenského masla
1 balenie kypriaceho prášku
1 žĺtok
4 PL kakaa
Na plnku potrebujeme:
750 g slovenského jemného tvarohu
200 g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
citrónovú kôru
3 žĺtky
4 bielky
Postup:
Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a necháme vychladnúť v chladničke. Medzičasom si pripravíme plnku tak, že premiešame slovenský tvaroh s práškovým cukrom, žĺtkami, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Nastrúhame naň polovicu cesta, na cesto rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú nastrúhame zvyšné cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.