obrazok zahlavie

Čokoládovo-tvarohový strúhaný koláč

Na cesto potrebujeme: 
400 g hladkej múky 
150 g práškového cukru 
250 g slovenského masla 
1 balenie kypriaceho prášku 
1 žĺtok 
4 PL kakaa 

Na plnku potrebujeme: 
750 g slovenského jemného tvarohu 
200 g práškového cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
citrónovú kôru 
3 žĺtky 
4 bielky 

Postup: 
Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a necháme vychladnúť v chladničke. Medzičasom si pripravíme plnku tak, že premiešame slovenský tvaroh s práškovým cukrom, žĺtkami, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Nastrúhame naň polovicu cesta, na cesto rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú nastrúhame zvyšné cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.