Potrebujeme:
400 g hladkej múky
250 g práškového cukru
2 vajcia
3 PL kakaa
1 balenie prášku do pečiva do perníkov
1 ČL korenia do perníkov
1 ČL sódy bikarbóny
100 ml oleja
500 ml slovenského mlieka
50 ml rumu
1 šálku nasekaných orechov
1 pohár kyslejšieho džemu
100 g čokolády na varenie
trochu slovenského masla
Postup:
Múku s práškom do pečiva do perníkov, sódu bikarbónu, práškový cukor, kakao, korenie do perníkov a nasekané orechy premiešame vo väčšej mise. Pridáme vajcia, olej, slovenské mlieko, rum a 3 PL džemu. Vyšľaháme metličkou a cesto rovnomerne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút. Po dopečení potrieme zvyšným džemom a čokoládou, v ktorej sme roztopili trochu slovenského masla.