obrazok zahlavie

Čokoládový perník

Potrebujeme: 
400 g hladkej múky 
250 g práškového cukru 
2 vajcia 
3 PL kakaa 
1 balenie prášku do pečiva do perníkov 
1 ČL korenia do perníkov 
1 ČL sódy bikarbóny 
100 ml oleja 
500 ml slovenského mlieka 
50 ml rumu 
1 šálku nasekaných orechov 
1 pohár kyslejšieho džemu 
100 g čokolády na varenie
trochu slovenského masla 

 Postup: 
Múku s práškom do pečiva do perníkov, sódu bikarbónu, práškový cukor, kakao, korenie do perníkov a nasekané orechy premiešame vo väčšej mise. Pridáme vajcia, olej, slovenské mlieko, rum a 3 PL džemu. Vyšľaháme metličkou a cesto rovnomerne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút. Po dopečení potrieme zvyšným džemom a čokoládou, v ktorej sme roztopili trochu slovenského masla.