Na cesto potrebujeme:
6 vajec
6 PL polohrubej múky
1 balenie vanilkového cukru
5 PL kryštálového cukru
Na krém potrebujeme:
300 g slovenského masla
200 g práškového cukru
50 g kakaa
6 vajec
vanilkovú esenciu
Na karamel potrebujeme:
karamelové kondenzované mlieko
50 g slovenského masla
Postup:
Vajcia do cesta rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý striedavo s preosiatou múkou zašľahávame do žĺtkovo-cukrovej peny. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a postupne upečieme 6 plátov cesta v rúre predhriatej na 200 °C. Upečené korpusy necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia, cukor, kakao a vanilkovú esenciu. Odstavíme z plameňa a miešame až kým zmes vychladne. Do krému vmiešame zmäknuté slovenské maslo a plnku necháme vychladnúť. Päť korpusov natrieme vychladnutým krémom a poukladáme na seba. Zakryjeme šiestym korpusom. Boky torty potrieme krémom. Vrchný korpus potrieme slovenským maslom vyšľahaným s karamelovým kondenzovaným mliekom. Ozdobíme zvyšným kakaovým krémom za pomoci cukrárenského vrecúška.