obrazok zahlavie

Dobošová torta

Na cesto potrebujeme: 
6 vajec 
6 PL polohrubej múky 
1 balenie vanilkového cukru 
5 PL kryštálového cukru 

Na krém potrebujeme: 
300 g slovenského masla 
200 g práškového cukru 
50 g kakaa 
6 vajec 
vanilkovú esenciu 

Na karamel potrebujeme: 
karamelové kondenzované mlieko 
50 g slovenského masla 

Postup: 
Vajcia do cesta rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý striedavo s preosiatou múkou zašľahávame do žĺtkovo-cukrovej peny. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a postupne upečieme 6 plátov cesta v rúre predhriatej na 200 °C. Upečené korpusy necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia, cukor, kakao a vanilkovú esenciu. Odstavíme z plameňa a miešame až kým zmes vychladne. Do krému vmiešame zmäknuté slovenské maslo a plnku necháme vychladnúť. Päť korpusov natrieme vychladnutým krémom a poukladáme na seba. Zakryjeme šiestym korpusom. Boky torty potrieme krémom. Vrchný korpus potrieme slovenským maslom vyšľahaným s karamelovým kondenzovaným mliekom. Ozdobíme zvyšným kakaovým krémom za pomoci cukrárenského vrecúška.