Na korpus potrebujeme:
200 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
1 PL lekváru
1ks vajíčka
2 – 3 PL kakaa
3 PL oleja
Trošku prášku do pečiva
Lekvár na potretie korpusu
Na plnku potrebujeme:
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM 3-4ks banánov
70 g práškového cukru
Vanilkový cukor podľa chuti
Stužovač šľahačky
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cesto si pripravím zmiešaním všetkých surovín. Poriadne vymiešame a nalejeme do menšej hranatej formy, vystlanej papierom na pečenie. Korpus dáme piecť na 180°C na približne 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Plnku pripravíme vymiešaním cukru, kyslej smotany a tvarohu. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pridáme vymiešanú tvarohovú zmes. Korpus po vychladnutí vydlabeme 1 cm od okraja tak, aby nám vzniklo v korpuse miesto pre banány a plnku. Takto pripravený korpus natrieme lekvárom, poukladáme banány a nakoniec navrstvíme plnku. Na posypanie použijeme omrvinky, ktoré nám zostali pri dlabaní korpusu. Pripravenú tortu necháme odležať v chladničke minimálne 8 hodín.