obrazok zahlavie

Domáca krtkova torta

Na korpus potrebujeme: 
 125 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
 200 g polohrubej múky 
 120 g práškového cukru 
 1 PL lekváru 
 1ks vajíčka 
 2 – 3 PL kakaa 
 3 PL oleja 
 Trošku prášku do pečiva 

 Lekvár na potretie korpusu 

 Na plnku potrebujeme: 
 250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
 100 ml slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM 
 150 g slovenského tvarohu s SK OVÁLOM 
 3-4ks banánov 
 70 g práškového cukru 
 Vanilkový cukor podľa chuti 
Stužovač šľahačky 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 


Postup:
 Cesto si pripravím zmiešaním všetkých surovín. Poriadne vymiešame a nalejeme do menšej hranatej formy, vystlanej papierom na pečenie. Korpus dáme piecť na 180°C na približne 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Plnku pripravíme vymiešaním cukru, kyslej smotany a tvarohu. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pridáme vymiešanú tvarohovú zmes. Korpus po vychladnutí vydlabeme 1 cm od okraja tak, aby nám vzniklo v korpuse miesto pre banány a plnku. Takto pripravený korpus natrieme lekvárom, poukladáme banány a nakoniec navrstvíme plnku. Na posypanie použijeme omrvinky, ktoré nám zostali pri dlabaní korpusu. Pripravenú tortu necháme odležať v chladničke minimálne 8 hodín.