Potrebujeme:
135 g slovenského masla + trochu masla na vymastenie formy
130 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
150 g múčkového cukru
6 väčších vajec v izbovej teplote
1 KL vanilkového extraktu
110 g kryštálového cukru
125 g polohrubej múky
trochu hrubej múky na vysypanie formy
300 g marhuľového džemu
2 PL rumu
Na polevu potrebujeme:
80 g horkej čokolády
80 g mliečnej čokolády
200 g kryštálového cukru
125 ml vody
Postup:
Čokoládu nalámanú na kúsky rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Medzičasom vyšľaháme dohladka maslo s múčkovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky jeden po druhom. Nakoniec primiešame aj čokoládu a vanilkový extrakt. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a zľahka primiešame do čokoládovej zmesi. Opatrne prisypeme a primiešame múku. Formu na pečenie vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, následne znížime teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 45 minút. Korpus necháme cez noc vychladnúť vo forme. Na ďalší deň ho horizontálne prekrojíme na dve časti. Marhuľový džem s rumom privedieme k varu, povaríme na strednom ohni asi 3 minúty. Touto zmesou potrieme spodnú časť korpusu, prikryjeme ju vrchnou časťou. Zmesou potrieme aj vrchnú časť a strany korpusu. Aby sme pripravili polevu, čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zatiaľ povaríme cukor s vodou, keď zmes vychladne, primiešame roztopenú čokoládu. Tortu rovnomerne potrieme polevou. Necháme stuhnúť v chladničke.