obrazok zahlavie

Domáca višňová torta

Potrebujeme:
500 ml slovenskej smotany na šľahanie
4 vajcia
120 g cukru
30 g kakaa
ovsené vločky
90 g polohrubej múky
3 PL oleja
1 ČL kypriaceho prášku
2 poháre zaváraných višní
1 balenie vanilkového cukru

Postup:
Višne precedíme. Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao s múkou, práškom do pečiva, ovsené vločky a olej. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 minút. Upečený korpus prekrojíme. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Korpus potrieme šľahačkou, na ktorú rovnomerne uložíme višne. Na vrch uložíme druhú polovicu korpusu, ktorý opäť potrieme šľahačkou. Ozdobíme zvyšnými višňami.