obrazok zahlavie

Domáce keksíky

Potrebujeme:
250 g slovenského masla
300 g ovsených vločiek
100 g hrozienok
100 g kokosu
hrsť sezamových semienok
3 vajcia
150 g práškového cukru
4 PL medu
50 g polohrubej múky
1 KL kypriaceho prášku
pomarančovú kôru
lesné ovocie

Postup:
Do roztopeného slovenského masla pridáme ovsené vločky, hrozienka, kokos a sezamové semienka. Pražíme približne 10 minút za občasného miešania a necháme vychladnúť. Následne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. V ďalšej miske vymiešame cukor, vajcia, med a pomarančovú kôru. Postupne primiešame k surovinám v prvej miske. Cesto necháme chvíľu odležať. Kôpky cesta ukladáme lyžicou na vymastený plech. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C 15 až 20 minút. Po vychladnutí podávame s lesným ovocím podľa chuti.